Bedeilhac IIRotu, sukupuoli: Selle Français, tamma
Säkä, syntymäaika: 170cm, 25.02.2016
Painotus: kenttäratsastus, CIC3
Maahantuoja: Le Lavoie
Omistaja: Calla (VRL-11247)
Deila on hevonen, jonka tyynen ulkokuoren alle käytkeytyy varsinainen villivarsa. Sen kaunis ja hurmaava olemus on aivan omiaan hämäämään hyväuskoisia hevosihmisiä, sillä sympaattisen sekä ystävällisen katseen takana piilee ihan toisenlainen hevonen. Todelliselta luonteeltaan Deila on enemmänkin riehkas ja rauhaton tamma, joka omaa tulisempaakin tulisemman temperamentin. Helposta hevosesta ei sen kanssa voi siis puhua, vaan enemminkin sen jopa varoitellaan olevan varsin mielenkiintoinen yksilö.

Deilasa ei oikein voi sanoa sen olevan helposti käsiteltävä. Se osaa olla oikea rasavilli ja tietää mistä naruista vetää saadakseen tallipojan näkemään punaista sekä kasvattamaan kuontaloonsa harmaita hiuksia. Deila on varsinainen häseltäjä ja jo pienenä sille piti iskostaa päähän aimo annos sääntöjä sekä rajoituksia. Harmillisesti suurin osa näistä käskyistä on unohtunut matkan varrelle, eikä tamma tunnu aikuistuneen päivääkään siitä, kun se talliin ensi kertaa asteli. Deila on välillä jopa oikea huligaani, joka aiheuttaa muissakin hevosissamme levottomuutta ja välillä se jopa lietsoo niitä huonotapaiseen käytökseen. Deila tarvitsee selvät rajat ja on täysin kuun sekä tähtien asennosta riippuvaista noudattaako se niitä, mutta joinakin päivinä se tuntuu olevan jopa ihan normaalin hevosen tasolla jolloin käsittelykin onnistuu joten kuten. Yleisimmin tallista kuuluu kuitenkin suuri kirjo kirosanoja kun Deilasta on kyse, mikä tuntuu olevan jo normi tallin arjessa.

Ratsastaa Deila on energinen ja sillä on usein omia ajatuksia siitä, mitä päivän treeni voisi sisältää. Jos ratsastaja ei ole heti kartalla päivän agendasta ja tarpeeksi jämäkkä, tamma kyllä keksii viihdykettä omastakin takaa. Sillä on lähtökohtaisesti aina liikaa virtaa ja liian vähän keskittymiskykyä, joten onkin varsinainen haaste saada kavoitua kaikki tämä energia oikeaan kohteeseen. Deila hosuu, sählää ja hermostuu helposti, mutta rauhallinen ja osaava kuski saa kyllä valjastettua kaiken tämän pöllöilyn hyvään suoritukseen. Tammaa eivät oikein koulukiemurat motivoi, mutta esteillä ja maastossa se syttyy aivan uuteen loistoon. Sillä on paljon kapasiteettiä ja uskomaton, räjähtävä hyppykyky, joten varsinkin maasto-osuuksilla se jättää muut kevyesti taakseen. © Siiri K.i. Jive
sf, rn, 173cm
ii. Maldini
sf, rt, 172cm
ie. Mejram
sf, rn, 170cm
e. Bedeilhac
sf, prn, 166cm
ei. Aloe
sf, rn, 168cm
ee. La Quita
sf, rt, 166cm
Jälkeläiset

skp nimi (s. , e. )
Kilpailukalenteri KERJ

1 sijoitusta

KERJ 04.04.2017 Le Lavoie CIC3 2 / 18Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM game horse
ulkoasu © Cery 2016 / muokkaus © Calla / kuvat © Toffi images & Paul WoolrichLe Lavoie